Conferință Globală privind Turismul Vinicol a UNWTO

Cea de-a treia Conferință Globală privind Turismul Vinicol a Organizației Mondiale a Turismului (UNWTO) s-a desfășurat în perioada 6-7 septembrie 2018, la Chișinău și Anenii Noii. Evenimentul a avut drept scop promovarea turismului vinicol, inclusiv cu participarea – companiilor autohtone din sectorul vitivinicol și sectorul turismului receptor.

Conferința Globală privind Turismul Vinicol a fost găzduită în premieră de Republica Moldova, fiind organizată de către Agenția de Investiții – autoritate administrativă centrală din subordinea Guvernului RM, sub egida Organizației Mondiale a Turismului (UNWTO), cu suportul Oficiului Național al Viei și Vinului (ONVV) și a Proiectului de Competitivitate din Moldova, finanațat de USAID și Guvernul Suediei.

PRofile Agency a asigurat organizarea și partea logistică a evenimentului.
 
În cadrul Conferinței au fost organizate acțiuni de promovare a turismului vitivinicol: noutăți ale domeniului, workshop-uri, vizitarea obiectivelor turistice, schimb de experiență etc.

La eveniment au participat peste 200 de reprezentanț din domeniul turismului din Uniunea Europeană, Comunitatea Statelor Independente și alte state, profesioniști din domeniu, reprezentanți din toate țările vitivinicole din lume.