Primii 10 câștigători ai proiectului social ” Fapte Bune pentru Oameni Buni ! ” implementat de EVMB cu suportul agenției de PR – «PRofile»

Concursul ” Fapte Bune pentru Oameni Buni ” este parte a proiectului “Modernizarea căminelor studențești și atragerea atenției studenților asupra problemelor sociale ale comunității”. Proiectul , implementat de către agenția de PR – „PRofile”, a fost lansat de Efes Vitanta Moldova Brewery ( EVMB ), în colaborare cu Ministerul Educației al Republicii Moldova .

IMG_3381

Prima etapă a concursului , ” Fapte Bune pentru Oameni Buni “, a fost lansată la 14 noiembrie 2011 și a durat până la 29 februarie 2012. În concurs au participat echipe de studenți, care locuiesc în cămine studențești și au idei interesante de modernizare și îmbunătățire a condițiilor din cămin și teritoriile adiacent blocurilor de studiu. În calitate de premii pentru cele mai bune proiecte, EVMB a oferit studenților mașini de spălat.

Pentru a participa la concurs studenții trebuiau să formeze o echipă de 5-10 persoane, locuitori ai aceluiași cămin și să-și înscrie idea de proiect pe pagina de Facebook special creată pentru acest proiect. Echipa care colecta cele mai multe likeuri în decurs de o lună primea finanțare pentru implementarea proiectului și o mașină de spălat pentru cămin.
În total , în concursul ” Fapte Bune pentru Oameni buni ” s-au înregistrat 20 de echipe, dintre care 10 au implementat cu succes proiectele lor și au primit mașini de spălat în cămine .

IMG_3026
Cîteva din proiectele cîștigătoare în cadrul concursului ” Fapte Bune pentru Oameni Buni”:
• Proiectul de colectare a deșeurilor de hârtie . Echipa căminului Nr . 3 , Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” – „ Vînătorii de gunoi”  au instalat în cămin urne pentru colectarea hîrtiei .

• Membrii echipei „Energie” de la căminul Nr. 3 al Universității Tehnice a Moldovei au înlocuit vechiul sistem de iluminat al scărilor căminului cu un sistem de senzori automat.

• Echipa „Căminul Nr . 19 în Acțiune” a organizat o acțiune de deszăpezire în fața Universității de Stat din Moldova .

• Membrii echipei „36 Sfori” din căminul Nr.21 al Universității Agrare din Moldova au amenajat  un teren pentru uscarea hainelor,  instalînd sfori pentru uscare .