Gerar Fest 2018

Sâmbătă 27 ianuarie, a fost ziua în care orice doritor a savurat din tradițiile de iarnă din toată Moldova, la primul festival al anului – Gerar Fest care s-a desfășurat la Combinatul de Vinuri de Calitate „Mileștii Mici”. Oaspeții au fost întâmpinați de fanfara Moș Crăciunilor care emanau multă energie și dispoziție pozitivă.
Evenimentul a fost deschis de către oaspetele de onoare, ministrul Agriculturii, Dezvoltării
Regionale și Mediului, Liviu Volconovici.
„Susținem astfel de inițiative și suntem foarte mulțumiți de succesele demonstrate de către Combinatul de Vinuri de Calitate „Mileștii Mici”. Evenimentel de acest nivel sunt foarte importante pentru întreaga industrie vitivinicolă, contribuind în mod semnificativ la dezvoltarea turismului în Republica Moldova”, a menționat ministrul, Liviu Volconovici în discursul de deschidere.
Peste 130 de artiști din 8 raioane ale Moldovei din sud, centru și nord, au prezentat cele mai frumoase tradiții de iarnă din țară. Pe scena evenimentului, timp de 6 ore, trupele artistice au prezentat malanca, colinde, urături, sămănaturi și jocuri teatralizate. Pe lângă programul de pe scenă, am avut parte de cel mai frumos alai a tradițiilor de iarnă din toată Moldova.
La ˝izvărăria˝ Gerar Fest vizitatorii au primit câte o cană de ceramică cu care au avut posibilitatea să deguste trei tipuri de izvar, de la Nord, Centru și Sud, și să aleagă izvarul favorit. Cel mai preferat vin cald a fost cel de la sud.
La eveniment nu au lipsit și bucate tradiționale de sărbători, caracteristice zonei de Nord, Centru și Sud a Moldovei. Printre delicii, oaspeții au avut posibilitatea să înfrupte sarmale, frigărui, cârnăciori și mici pe orice gust, plăcinte cu diferite umpluturi și gözleme, kaurma din miel, sudjuk, etc.
Pe lângă toate activitățile sub cerul senin, vizitatorii au vizitat cea mai mare colecție de vinuri din lume din beciurile Combinatul de Vinuri de Calitate „Mileștii Mici”. Evenimentul a culminat cu un recital excepțional de muzică populară alături de artistul popular Igor Cuciuc.
GERAR Fest este organizat de Combinatul de Vinuri de Calitate „Mileștii Mici” cu suportul
Ministerului Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova.