Campanie de comunicare „Capitala oamenilor Buni”

În contextul aniversării a 575 de ani de la prima atestare documentară a oraşului Chişinău, agenţia „PRofile” a dezvoltat pentru brandul de bere „Chişinău” ideea şi conceptul unui program amplu de acţiuni de culturalizare şi de răspândire a valorilor umane sub genericul „Capitala Oamenilor Buni”.

IMG_1687-1024x768

Astfel, campania de comunicare a brandului de bere „Chişinău” a început cu un flashmob de proporţii organizat de agenţie la care au participat peste 200 de tineri din Capitală. Flashmob-ul s-a desfăşurat la data de 30 septembrie şi a avut ca scop să reamintească oamenilor despre bunătate şi despre calitatea de a fi om bun. Fiecare din participanţii la flashmob au primit câte un tricou cu inscripţia hand made – „OM BUN”.

Cea de-a doua acţiune concepută şi implementată de agenţia PRofile pentru berea „Chişinău” a fost o expoziţie de fotografii în aer liber, sub acelaşi generic „Capitala Oamenilor Buni”, care a fost organizată în scuarul monumentului lui Ştefan cel Mare şi Sfînt în perioada 4-19 octombrie.

Expoziţia a fost dedicată aniversării a 575 de ani de la prima atestare documentară a oraşului Chişinău şi a conţinut un număr de aproximativ de 200 de fotografii care redau secvenţe din arhitectura şi viaţa oraşului de altă dată.

Întreaga expoziţie a reprezentat o repercursiune în trecutul istoric al capitalei, imaginile de epocă avînd menirea să reîmprospăteze memoria vizuală a vizitatorilor despre Chişinăul de altă dată.

În paralel cu expoziţia, locuitorii Capitalei au avut ocazia să asculte la radio spoturi ce conţineau curiozităţi despre Chişinău şi prezentări ale oamenilor Capitalei care au contribuit la dezvoltarea acesteia.

Prin intermediul acestei campanii, agenţia PRofile a reuşit să poziţioneze brandul de bere „Chişinău” ca şi brand activ în dezvoltarea comunităţii, care pune accent pe valorile umane şi pe procesul de culturalizare a locuitorilor Capitalei, împreună construind „Capitala Oamenilor Buni”.

IMG_16891-1024x768

De asemenea, implementarea unei astfel de campanie de comunicare a ajutat la comunicarea valorilor brandului într-un mod memorabil şi a generat o acoperire mediatică de amploare.