Barmanii din Chişinău au aflat secretul calităţii berii Kozel la halbă

Apărută mai bine de doi ani pe piaţa din Moldova, berea „Kozel” a reuşit să ocupe o poziţie specială în lista de preferinţe ale consumatorilor moldoveni. Însăşi barmanii din Chişinău care au asistat la un trainig organizat de compania Efes Vitanta Moldova Brewery, în perioada 10-11 septembrie curent, au confirmat acest fapt.

покупка mac

Despre secretul producerii şi păstrării gustului specific al berii „Kozel” le-a vorbit Kamil Růžek, expert în domeniul calității al companiei SABMiller, din Cehia. „Ţinând cont de faptul că producătorul depune eforturi mari şi suflet în procesul de producere a berii, într-un final, cel care face berea este vânzătorul, şi nu producătorul”, susţine expertul ceh. Pentru că dacă berea nu este păstrată şi servită corect, consumatorul nu primeşte un produs calitativ. Respectiv, la invitaţia companiei Efes Vitanta, Kamil Růžek a prezentat barmanilor din Chişinău un master class de servire corectă a berii Kozel la halbă, astfel încât consumatorii finali să simtă cu adevărat gustul şi aroma perfectă a celei mai bune beri din Cehia.

„Calitatea berii depinde nu doar de procesul de producere, dar şi de modul de servire”, a specificat Kamil Růžek, în cadrul master class-ului prezentat. În primul rând, barmanul trebuie să respecte cu stricteţe condiţiile sanitare la bar, berea trebuie să fie turnată la o temperatură de 7-8°C, cu spuma densă, fără bule mari, înălţimea căreia să nu depăşească limita de 3 – 3,5 cm. Plus la aceasta, paharele pentru servit trebuie să fie curate, ude şi reci, nicidecum îngheţate. În aceste condiţii, barmanul se asigură că oferă clienţilor săi un produs cu toate calităţile intacte.

„Ştiu că berea la halbă se vinde cel mai bine, a specificat Dumitru Berbeca, unul din cei 15 participanţi la training. Din moment ce a apărut berea Kozel în Chișinău, oamenii au început să o cumpere foarte repede. Berea e bună, calitativă şi gustoasă, mai ales dacă se servește corect”, a conchis Dumitru.

Client – EFES Vitanta Moldova Brewery
Conceptul, implementarea şi mediatizarea evenimentului – Agenţia de PR „PRofile”