Agenția PRofile a început colaborarea cu CSM și agenția USAID în privința promovării reformei sistemului judiciar

La 11 martie 2015, a avut loc lansarea campaniei de informare publică privind sporirea accesului cetățenilor la justiției și a transparenței proceselor de judecată. Aceasta face parte din Proiectul de Consolidare a Instituțiilor de Drept (USAID ROLISP) și are ca scop promovarea reformei sistemului judiciar din Republica Moldova. Evenimentul s-a desfășurat în incinta judecătoriei sectorului Ciocana și a avut formatul unui club de presă.

Reprezentanții mass-media au avut ocazia să vadă cum funcționează Programul Integrat de Gestionare a Dosarelor (PIGD), Sistemul de înregistrare audio a ședințelor de judecată ”SRS Femida” și portalul instanțelor naționale de judecată – http://instante.justice.md.

Scopul campaniei constă în informarea justițiabililor despre îmbunătățirea  interacțiunii cu sistemul de justiție, facilități create de instrumentele digitale care sporesc calitatea actului de justiție și contribuie la consolidarea independenței judecătorești. De asemenea, sistemele electronice permit creșterea eficienței administrative prin automatizarea lucrului manual în cadrul  judecătoriilor.

Agenția de relații publice „PRofile” a fost responsabilă de gestionarea relațiilor cu presa, dar și de promovarea evenimentului în presa scrisă și online, precum şi în cadrul posturilor TV.