90 de istorii de succes ale femeilor din Moldova

8 jurnaliști, reprezentanți ai ziarelor locale și naționale au participat la o sesiune de instruire privind egalitatea de gen, organizată de Agenția de relații publice ˝PRofile¨, vineri, 10 iulie 2014.

În cadrul training-ului jurnaliștii au primit informații relevante referitor la discriminarea femeilor în materialele mass-media din Republica Moldova, despre identificarea istoriilor relevante care să atragă simpatia cititorilor, dar și despre expresiile sexiste care trebuie evitate la scrierea unor asemenea materiale jurnalistice.

Astfel, pe parcursul a câteva luni, aceștia vor produce și publica 90 de istorii de succes a femeilor din Republica Moldova, precum și a bărbaților care îi susțin. Proiectul ¨Promovarea egalității de gen în presa scrisă din Moldova˝ este organizat în cadrul programului ˝Femei în politică˝, susținut de organizația UN Women.

În cadrul acestui proiect, Agenția ˝PRofile˝ se ocupă nu doar de instruirea jurnaliștilor, dar și de relațiile cu mass-media pe toată perioada desfășurării lui.