Festivalul Cucuteni 2017

Atmosfera antichității, arta ceramicii și tradițiile românești s-au împletit în sânul naturii la festivalul „Cucuteni 2017”. Despre cele mai incendiare și colorate momente ale zilei îți pot povesti fotografiile.

În anul 2017, s-a desfășurat cea de-a treia ediție a festivalului tradițional. Anul acesta, el a venit cu și mai multe surprize, muzică și obiceiuri. Ziua a început cu o expoziție de artă: tablouri și picturi au fost expuse publicului larg.

Printre celelalte activități de care s-au bucurat vizitatorii sunt atelierele de fabricat vase atât pentru maturi, cât și pentru cei mai mici. Toți au avut posibilitatea să petreaca timpul la iarbă verde, să mănânce din bunătăți autentice și să se petreacă frumos seara.

Copiii au fost încântați de multitudinea activităților pregătite pentru ei. Vopsitul fețelor, bătăi în fân, fabricarea vaselor și posibilitatea de a crea ritmuri la tobe i-au distrat pe tot parcursul festivalului.

Seara a fost pusă pe muzică atunci când Alex Calancea Band, Guz și Rupt au urcat în scenă. Artiștii au interpretat piese proprii și cover-uri ale cântecelor renumite și au dat start petrecerii adevărate.

Către oră 22:00, odată cu lăsarea întunericului, a început un fire-show incendiar. Maeștrii focului au ieșit  în scenă și au lăsat cu sufletul la gură toți vizitatorii festivalului.

Ultima activitate a serii, dar nu după importanță, a fost arderea unei sculpturi gigante de ceramică. Aceasta a fost creată de un artist lituanian, ritualul semnificând purificarea, împuternicirea și îmbelșugarea plaiurilor noastre.

„Cucuteni 2017” a bucurat ochiul și spiritul sutelor de vizitatori ai săi, iar celor care nu au fost prezenți în acest an, le rămâne doar să se bucure de poze și să aștepte festivalul de anul viitor!

 

Agenția PRofile a fost responsabilă de organizarea, logistica și scenariul evenimentului, precum și de comunicarea cu presă.

 

DSC_9242 DSC_9267 DSC_9333 DSC_9358 DSC_9458 DSC_9726 DSC_9761 DSC_9823 DSC_9862